Pi Store: Raspberry má vlastní obchod se software

Na Androidu máme Google Play (aka Android Market), na iOS AppStore, Windows 8 mají Windows Store, a nyní se dočkala i Malina – je tu Pi Store! A že bylo na čase, pohodlná služba k rychlé instalaci aplikací mi na Raspberry Pi docela chyběla, přeci jen, ne každý je takový command-line ninja, aby lovil aplikace skrz terminál.

Nabídka je pochopitelně zatím poměrně omezená, nicméně v budoucnu by se měla podstatně rozšířit. Hlavním účelem Pi Store je poskytnout tvůrcům aplikací pohodlný distribuční kanál a zároveň jim umožnit nějaký ten drobný výdělek. To platí jak pro nadšence-amatéry, kteří do tajů programování teprve pronikají, tak pro ostřílené veterány, kteří se tvorbou software už nějaký ten pátek živí. Své aplikace můžete samozřejmě poskytnout i bezplatně, pro dobro všech. Spolu s programy můžete Pi Store použít i pro distribuci dalšího obsahu, jako jsou tutoriály či magazíny.

V aktuálním Raspbianu je Pi Store již přítomen, ručně jej můžete nainstalovat pomocí:

sudo apt-get update && sudo apt-get install pistore

A kdo ví, třeba se Pi Store stane magnetem pro školou povinné vývojáře, kteří díky němu získají jak motivaci, tak nějakou tu libru k dobru.

One thought on “Pi Store: Raspberry má vlastní obchod se software

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.