Modding – Raspberry Pi a NES

Pevně věřím, že projektů podobných tomu, o kterém si povíme na následujících řádcích, se ihned po vypuštění Raspberry Pi na trh objeví celá řada. Je to jen logické, zařízení velikosti kreditní karty je pro podobné hrátky ideální. Sám mám v rukávu pár podobných nápadů, ovšem jak to dopadně s realizací, to je ve hvězdách.

Uživatel Abishur pracuje na  úpravách originálních plastů od konzole NES pro montáž Raspberry Pi a svůj postup dokumentuje na oficiálním fóru. Smyslem zařízení má být streamování videa do TV a hraní retro her. To je část, která mě osobně zajímá velmi, nemůžu se dočkat, až na Raspberry Pi začnu testovat emulátory klasických herních mašin :)

Výsledný produkt bude mít samozřejmě vyvedené všechny konektory, kterými Raspi disponuje, tzn. USB, HDMI a ethernet RJ45. Zásadním doplňkem bude bezdrátová klávesnice od konzole Playstation 2 . Dalším použitým hardware mají být PS2 bezdrátové ovladače. K NESu sice moc nesedí, ale uznávám, že perfektně padnou do ruky a jsou tak nějak univerzální. I když pro staré hry možná trochu překomplikované.

Na pěkné obrázky si zatím musíme počkat, nicméně jeden docela vtipný si můžeme prohlédnout už nyní. Papírová maketa Raspberry Pi je prostě kouzelná! :)

Zdroj: http://www.raspberrypi.org/forum

4 thoughts on “Modding – Raspberry Pi a NES

  1. Presne pro ucely emulace historickych pc bych to chtel poridit. Premyslim, vrazit to do nejakeho starsiho napr Atarka – tam je mista dost, rovnou mit SIO2PC s PC uvnitr…:D Jak je to treba ze starym MS dosem, chodil by na maline? Mam spoustu emulaci pod DOS. Diky za odpoved.

  2. Snimek odpovida urovni citatelu, ale co treba pripojit opravdove NESPady pres GPIO k ovladani emulovanych her? (To by bylo RETRRRO ), Jinak pripojeni maticove Atari klavesnice je zajimava vyzva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.