Problémy s objednávkami a výrobou RaspberryPi

Nezbývá než konstatovat, že ač těm šťastnějším z nás se Raspberry Pi dostane do rukou nejdříve za několik týdnů, legrace je kolem něj už nyní až až :)

V první řadě jsou tu objednávky RasPi provedené u Element14/Premier Farnell. Celé řadě lidí, kteří očekávali doručení Raspberry Pi během března / dubna, došla na mail informace, že termín byl změněn na květen / červen. Jde o chybu, která nastala při aktualizaci dat v systému prodejce. Pokud byl tedy váš původní termín březen / duben, můžete být v klidu.

Osobně se bohužel obávám, že v mém případě optimismus na místě není. Protože v předobjednávce z 4.3. jsem předpokládané datum dodání nenašel, patrně se mě týká onen pozdější termín. Proto doufám, že ti z vás, kteří dostanou Raspberry Pi do rukou jako první, se nezapomenou pochlubit, ať už komentářem, nebo článkem ;)

Lehké zdržení nastalo při výrobě – na hotových RasPi deskách bylo nutné vyměnit RJ45 konektory, resp. zásuvky. Při výrobě byl chybně osazen špatný typ, který by s Raspberry Pi nefungoval. Tady bohužel přichází na řadu mé neexistující technické vzdělání, proč a kde přesně byl problém viz oficiální stránky. Podstatné je, že nejde o nic velkého, stačilo přepájet inkriminované součástky.

Zdroj:
http://www.raspberrypi.org/archives/764
http://www.raspberrypi.org/archives/781 

 

One thought on “Problémy s objednávkami a výrobou RaspberryPi

  1. Je to prosté drahý Watsone… Mezi obvodem fyzické vrstvy -tzv. PHY – a konektorem pro kabel je u ethernetu vždy trafo. Raspberry používá RJ45 konektor ve kterém je trafo integrované dovnitř. Výrobce osadil rozměrově stejný konektor, ale bez trafa. Je to vidět na RTG snímku v oficiální zprávě. Vpravo jsou jen pružinky, vlevo malinká toroidní trafíčka ve spodní části. A jak se v oficiální zprávě doslovně píše: žádné trafo znamená žádné připojení…

    …P.S: Přepájet tento vývodový konektor za jiný nemusí být až tak triviální záležitost…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.