Emulátor Atari 2600 na Raspberry Pi

Na twitteru uživatele @andytuk se objevila prima fotografie počítače Raspberry Pi se spuštěným emulátorem legendární konzole Atari 2600. Nejde o nějaký velký a zásadní počin, emulátor byl k dispozici v repozitářích pro Debian a běžel hned po nainstalování, nicméně čekání na RasPi bude ještě dlouhé a je příjemné vidět někoho, kdo již pilně testuje :)

Mimochodem, přesně tohle je ten směr, kterým se hodlám ubírat já! Tzn. emulátory starých mašin, resp. zkoumání, kolik toho Raspberry Pi bude schopno utáhnout. Programování a pokročilé bastlení přenechám jiným, schopnějším ;)

Jen pro úplnost: Atari 2600 (Atari VCS) je průkopnická herní konzole vyráběná mezi léty 1977 a 1983. Nejen, že měla naprosto zásadní podíl na rozvoji nového odvětví zábavního průmyslu, ale stála i za jeho prvním padnutím na ústa. K nám se konzole dostala především v podobě levných čínských klonů prodávaných na vietnamských tržištích. Srdcem přístroje byl procesor MOS Technology 6507 (1.19 MHz), kterému ze všech sil sekundovalo celých 128 bajtů operační paměti (další pamětí mohou být osazeny samotné cartridge s hrami).

3 thoughts on “Emulátor Atari 2600 na Raspberry Pi

  1. Je mi vas lito, RPI neni opravdu pro testery her a vase uroven patrne opravdu konci na VietMarketech, nebot RPI toho dokaze opravdu vice i bez vaseho testovani. Nic ve zlem ale tu jde opravdu o HW.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.