Další zádrhel na cestě k zákazníkům

Už to vypadalo, že přes komické problémy element14 s rozesíláním zmatených a nepřesných e-mailů se přeneseme a pak si prostě v klidu na Raspberry Pi pár měsíců počkáme. A zatím budeme hltat informace od těch šťastnějších, kteří si stihli objednat některý z kousků z první várky, která čítá 10.000 počítačů. Ale ouha, opět se něco nepovedlo.

Stručně a jasně, firmy RS Components a element14/Premier Farnell si najednou uvědomily, že nemohou distribuovat Raspberry Pi k zákazníkům, dokud počítač neobdrží CE označení. Původně se předpokládalo, že vzhledem k povaze výrobku označení nebude třeba, stejně jako není třeba u dalších podobných zařízení, ale s ohledem na cílovou skupinu a obrovský zájem ze strany zákazníků se nakonec Raspberry Pi testování nevyhne. Doufejme, že jde pouze o formalitu a RasPi projde testováním jako horký nůž máslem.

Pro úplnost: označení CE  znamená, že výrobek splňuje všechny náležitosti směrnic pro bezpečnost, zdravotní nezávadnost a ochranu životního prostředí tak, jak je diktuje EU.

Zdroj: http://www.raspberrypi.org/archives/878


Z veselejšího soudku – mrkněte na fotografie prvních dvou tisíc kousků Raspberry Pi úhledně zabalených v bytelné krabici. No není to krása? Zbylých 8 tisíc prý dorazí do Anglie záhy…

Zdroj: http://www.raspberrypi.org/archives/945 

One thought on “Další zádrhel na cestě k zákazníkům

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.